Heidi ♥ teatteri

Tämä loppuviikko on ilokseni aika teatteripainoitteinen. Eilen olin Kärleksbrev-esityksen ensi-illassa Lilla Teaternilla, kohtapuolin lähden KokoTeatteriin katsomaan Syktyvkarin Piru -näytöstä ja huomenna pääsen ihailemaan Stella Polaris -improteatteria. Nam.

Teatteri on jotenkin maagista, ja ihanaa. Pikkasen elämää suurempaa. :) Välillä näytös on niin koskettava, että kyyneleet nousevat silmiin ja sydän pakahtuu, toisinaan mielettömän hauska ja joskus vaan niin outo, ettei tajua yhtään mitään. Mutta kokemus se on kuitenkin ja jotakin jää aina käteen.

Tämän illan esityksestä olen kuullut, että se kuuluu tuohon kolmanteen kategoriaan, eli oletan, että tulee olemaan melko sekava. Ei se mitään, eiköhän siitä jotain opi ja aina kiva nähdä tuttuja lavalla. Voin pyytää heitä näytöksen jälkeen selittämään mitä tapahtui… ;)

Kärleksbrev oli ihana.. jos on ikinä kirjoittanut kenellekään ihastukselleen edes pari riviä, voi samaistua. Pätee varmasti myös tekstareihin ja sähköposteihin. ;) Kaksi näyttelijää lavalla, kumpikaan ei liiku koko esityksen ajan, ja silti käytiin vaikka missä; tunteiden vuoristorataa. Söpöä, hassua, traagista ja kaunista.

Työn puolesta olin tänään Svenska Teaternilla käymässä, tulen näillä näkymin jatkossa tuuraamaan “Körsbärsträdgården“-näytöksen tekijöitä silloin tällöin.

Näin kuvia maskisuunnitelmista, jotka olivat aika mielenkiintoisia, mutta koska ohjaaja on Erik Söderblom (joka myös ohjasi Lilla Teaternin “Amadeus”-esitystä) tiedän, että maskit saattavat muuttua vielä paljon ja viime hetkeen saakka. (Ehkä näin on aina? En osaa sanoa kun en ole tuota teatteria vielä kovin paljon ehtinyt tehdä.) Mutta mikäs siinä, kunhan look on sovittu ensi-iltaan mennessä. :)

2 kommenttia

  1. Kynsi 16/10/2009

    “Teatteri on jotenkin maagista, ja ihanaa. Pikkasen elämää suurempaa.”

    Näin se on :)


  2. Daniel 22/10/2009

    ojoj så sku vara så trevligt att se speciellt kärleksbrev!!!


Comments are closed.