Vartalomaalausta

Viikonloppuna oli yhdistyksen järjestämät SM-kisat messukeskuksessa. Lauantaina oli tarjolla body painting -taidetta ja sunnuntaina räväkkää 80-lukua oppilassarjan ja ammattilaisten meikkikisoissa.


Tuomaripöydän takana on hyvä meininki, kuten yleisössäkin

Jouduin lähtemään työkeikalle ennen kun body painting -kisat olivat loppuneet lauantaina, ja kuulin vasta seuraavana päivänä, että eräs tuttu oli voittanut koko kisan – mahtavaa! Miika tuleekin torstaina auttamaan Ihmisten Puolue -kuvauksiin, pääsen onnittelemaan henk.koht. :)

Sunnuntain meikkikisat menivät mukavasti, vaikka en ehtinyt juurikaan keskittyä katsomaan niitä kun väänsin samalla lehdistötiedotetta, joka piti olla valmis välittömästi kun tulokset olivat selvillä. Tiedote oli ilmeisesti Finnexpon sivuilla pari minuuttia palkintojenjaon jälkeen, tehokasta toimintaa.

Tänään oli studiokuvauspäivä ja jatkoa kesällä kuvattuun sketsisarjaan. Oli hieman hermoja raastava päivä ja koko ryhmä taisi olla melko poikki kun tuli purku. Viimeiseen sketsiin tein näyttelijälle tatuoinnin, jonka sitten oikea tatuoija oli tekevinään hänen ihoonsa.

Olin valmistellut kuvaa etukäteen, koska kyseessä oli erään julkisuuden henkilön kasvokuva. Printtasin netistä kuvia ja muokkasin koneella, kunnes sain niin selkeän mustavalkoisen kuvan aikaiseksi, että pystyin kopioimaan sen leivinpaperille. Olin suunnitellut, että piirtäisin tussiviivojen päälle pehmeällä meikkikynällä, jotta saisin painettua kuvan ääriviivat iholle, jolloin se olisi helppo jäljitellä.

Kokeilin kotona, tein pienen kuvion ja sain hyvin kynän jäljen irtoamaan iholle. Mutta studiossa, kun oli kiire saada tatska valmiiksi, taisi “demoefekti” iskeä. En saanut millään kynän jälkeä siirtymään ihoon ja jouduin piirtämään kuvan vapaalla kädellä.

Ei tullut niin hyvä kuin olisin halunnut, varsinkin kun tatska piti kamerakulman takia sijoittaa alaselkään, jossa se näytti erilaiselta sitä mukaan kun näyttelijä liikkui. Mutta “näillä mennään” kuten Tapsa IhPusta sanoisi… ;)

1 kommentti

 1. Heidi 17/11/2009

  Näytin ystävälle lähikuvan tatskasta.

  Ystävä: Tosihieno!
  Minä: Mut ei se näytä XXXlta.
  Ystävä: ……kyllä näyttää kun siristää silmiä!

  Eläköön optimistit! ;)


Comments are closed.