Tupakanvastaista kauneutta

Kävin äsken MSCHICin lehdistötilaisuudessa. Lanseerasivat Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa tupakanvastaisen Skunk Girl -kosmetiikkakokoelman, joka on jatkoa Tiia Vanhatapion Vero Modalle suunnittelemalle Skunk Girl –vaatemallistolle.

Kampanjan kohderyhmä on nuoret naiset ja malliksi haettiinkin irc-galleriasta “tavallista tyttöä” 15-24v. Voittajaksi valittiin Sara Kukkonen, 17v.

Oma kauneuskäsitys on varmastikin muotinäkökulmasta väärä, mutta sana “tavallinen” kuulosti oudolta minun korvissani. Juttelin hetken Saran kanssa, joka on todella suloinen ja hieman ujo. Hän on hyvin hoikka ja pienikokoinen, ehkä se pituus sitten on se joka erottaa hänet malleista, kun korostettiin, että ei voitu valita mallinnäköistä tyttöä, vaikka monet mallit olivatkin osallistuneet kisaan.

Koska en tee paljon muotia, en työskentele jatkuvasti mallien kanssa, mutta suuri osa malleista, jotka olen nähnyt, ovat melko “tavallisia” luonnossa. Malleja on niin erinäköisiä, klassinen kauneus kun ei enää ole se ainoa kauneuden mittari. Se, että onko valokuvauksellinen, ei taida näkyä heti päällepäin. Tottakai muotialalla työskentelevät näkevät heti mikä toimii, ovathan he ammattilaisia omalla sarallaan.

Kameralle esiintyminen on oma taitonsa, jonka mallit osaavat kun taas tavallinen tallaaja jähmettyy kameran edessä. Kuva onkin armoton, siitä välittyy heti jos kuvattavalla on epämukava olo, ja keho on sulokkaampi tietyistä kulmista ja tietyissä asennoissa. Kuvassa onnistuminen pitää vaan opetella.

Kauneuteen, sen sijaan, liitän enemmän karismaa, valovoimaa ja itseluottamusta fyysisten ominaisuuksien sijaan. Meikkaajana tiedän, että kenestä tahansa saa upean näköisen, ja hyviä kuvia saa otettua kaikista, kunhan mallin saa rentoutumaan kameran edessä ja valaistus on hyvä. Huonolla valaistuksella taas saa kenestä tahansa kauhean näköisen…

Toki kauneus = terveys! Normaalipainoinen vartalo, kuulas iho, kirkkaat silmät, hyvät hampaat jne. Siinä mielessä tämä tupakanvastaisuus on hyvä homma, koska tupakka hidastaa aineenvaihduntaa, nopeuttaa ihon vanhenemista, aiheuttaa aknea, keskivartalon lihavuutta ja mitä kaikkea muuta mukavaa…


Näyttelijä näyttää esimerkkiä lyhytelokuvan kuvaustauolla ;)

Lähden nyt tästä antamaan haastattelua siitä, miten meikataan ratikassa. En ole itse ikinä meikannut ratikassa, joten kerta se ensimmäinen, mutta jonkun vinkin osaan ehkä antaa. Oletan, että tämä juttu tehdään kevennyksenä, joten eiköhän se siitä. :)

3 kommenttia

 1. Sanna 30/11/2009

  Hyvää pohdintaa malleista ja kauneudesta. Kiva lukea tällaista. :)


 2. Heidi 30/11/2009

  Kiva, että maistuu :) Ja hauskaa löytää sunkin blogi, pitääkin heti tutustua…


 3. Sikri 30/11/2009

  Mielestäni kanssa tuo “tavallisen näköinen” kuulostaa hassulta, mutta ehkäpä se madaltaa kynnystä osallistua kisaan?

  Loistava idea kyllä yhdistää kosmetiikka ja tupankanvastaisuus.


Comments are closed.