Loppuslut på Svenskis

Eilen oli kaksi viimeistä Kirsikkapuisto-näytöstä Svenska Teaternissa. Tunnelma oli vuorotellen hilpeä ja nostalginen. Monelle näyttelijälle tämä oli viimeinen kerta Svenskanin lavalla sellaisenaan. Toukokuussa koko teatteri muuttaa Aleksanterinteatterin tiloihin sillä aikaa kun taloa rempataan perinpohjaisesti. Vasta kahden vuoden kuluttua poppoo on takaisin omassa talossaan.


Skumpat lavalla viimeisen esityksen jälkeen

Körsbärsträdgården-esitys oli ainutlaatuinen siinäkin mielessä, että yleisö istui lavan ympärillä. Lava oli väsätty keskelle salia, permannon päälle ja varsinaiselle lavalle oli pystytetty katsomo.

Juuri ennen väliaikaa esityksessä on ulkopuolisilla ollut mahdollisuus esittää osaa köyhää ihmisjoukkoa, joka tulee häiritsemään ja varastelemaan. Viimeisen esityksen kunniaksi menimme maskikollegan ja puvustajien kanssa mukaan, koska statisteista oli pulaa. Ohjaajakin puettiin ryysyihin ja menimme joukolla lavalle. Olipas jännittävä tilanne juuri ennen, kun odotimme hiirenhiljaa oikeaa hetkeä. :)


All dressed up and ready to go :)

Sitten oli enää jäljellä loppusiivous; keräsimme näyttelijöiden meikkiboksit, peruukit ja maskitarvikkeet ympäri teatteria, putsasimme viikset ja pulisongit sekä omat siveltimet.


Se oli siinä. Skål!