Vastavärit ja kokeilut

Meikkailin eilen illalla toisen silmän lämpimillä sävyillä, ja toisen kylmillä sävyillä. Tarkoitus oli näyttää, miten oikeat sävyt piristävät silmää kun taas väärät sävyt saavat näyttämään väsyneeltä.

Hmm.. tuo kuva ja outo valo ei ehkä kerrokaan niin paljon, mutta tiedän kokemuksesta, että paras tapa saada itseni näyttämään väsähtäneeltä on meikata ruskeanvihreät silmäni ruskealla. Kun taas sinertävä nappaa lämmön silmistä ja aavistus pinkkiä nostaa vihreän esille. It’s a kind of magic! ;)

Suosittelen kokeilemaan eri värejä peilin edessä –  siinä oppii kun itse näkee mikä toimii ja mikä ei! :)

Perussäännöt silmien vastaväreissä:
ruskeat silmät – kylmät sävyt (sininen, turkoosi, vihreä)
siniset silmät – lämpimät sävyt (ruskea, kulta, pronssi)
vihreät silmät – roosat, pinkit ja violetit sävyt

Musta ja harmaa korostaa kaikkia silmänvärejä.

Oma ihonsävy (keltaiseen tai pinkkiin menevä) vaikuttaa myös värivalintoihin. Kaikkia värejä löytyy sekä lämpiminä, että kylminä sävyinä. Nyrkkisääntö on, että jos sinulle sopii kultaiset korut paremmin kuin hopeiset korut, lämpimämmät sävyt ovat paremmat, ja toistepäin.

Värejä voi kokeilla vaikka niin, että käyttää eriväristä rajauskynää, koko meikin ei tarvitse olla samansävyinen. Vain mielikuvitus on rajana. :)


Kevyempi versio kylmänsävyisestä meikistä, ilman rajausta

2 kommenttia

 1. S 16/02/2010

  Hmm, nättejä meikkejä molemmat, vaikka olet toki oikeassa, että turkoosi näyttää hyvin raikkaalta!

  Meillä on perjantaina vuosijuhlat, ja pähkäilen tässä juuri vuosijuhlameikkiä. Ajattelin violetti+harmaa -yhdistelmää… Onko sulla jotain hyvää vinkkiä pohjan ja silmämeikin kestävyyteen? Riittääkö silmiin pelkkä luomivärin pohjustusaine? :)


 2. Heidi 17/02/2010

  Hei Sanna, violetti-harmaa kuulostaa hyvältä sulle!

  Hyvä luomivärin pohjustusaine on paras, sillä pysyy kyllä. Ja kasvoille voi myös laittaa jonkin pohjustustuotteen alle. Mutta ihan levittämällä meikkivoiteen huolellisesti, peittämällä tarkasti kaikki pienet ihon virheet hyvällä peiteaineella ja puuteroimalla kevyesti niin pohja kestää kyllä yhdet juhlat. :)

  Lycka till, ja hauskoja vuosijuhlia!


Comments are closed.