Öljyä iholle

Kaveri pyysi “lisää iisejä kaunistautumisvinkkejä” tänne blogiin ja tottakai haluan täyttää kaikki mahdolliset toiveet.

Tällä hetkellä tuli mieleen öljyt. Keksin juuri itsekin kaivaa kaapista oliivi- ja kookosöljyn ja levittää kuivuneelle talvi-iholle.

Luonnonöljyt ovat parempia iholle kuin teolliset öljyt (mineraaliöljy; parafiini, petrolatum) jotka eivät imeydy ihoon.

Sekoittamalla sokeria ja oliiviöljyä saa myös hyvän kuorintavoiteen, esim huulille, jotka ovat aika kovilla talvella. Anna oliiviöljyn vaikuttaa hetken, sitten sekoitat pienessä kipossa oliiviöljyyn hieman sokeria ja levität massaa huuliin. Kuori varovasti kerran viikossa vaikka vanhalla hammasharjalla tai sormilla. Näin saat huulet pysymään pehmeinä ja kauniina.

Vinkkejä öljyostoksiin:

Oliiviöljyn väri paljastaa sen laadun. Mitä sameampi väri, sen parempaa öljy on. Parhaimmillaan öljy muistuttaa tuorepuristettua mehua. Öljyn happoisuuden löytää pullon kyljessä olevasta tuoteselosteesta: 0,3 prosenttinen on parasta mahdollista oliiviöljyä ja soveltuu käytettäväksi sellaisenaan esimerkiksi salaatteihin. 0,5 prosenttinen on erittäin hyvälaatuinen öljy. Extra virgin -öljyn happoisuus saa nousta enintään yhteen prosenttiin ja neitsytöljyn happoisuus puoleentoista prosenttiin. (Paistamiseen ovat parhaita huonolaatuisimmat öljyt eli ns. teollisesti valmistetut sekoiteöljyt. Niitä valmistetaan sekoittamalla neitsytöljyä ja teollisesti puristettua oliiviöljyä.)”

Luomukookosöljy on iholla käytettynä tulehduksia ehkäisevä. Tutkimusten mukaan se vähentää psoriasiksen, ekseeman ja dermatiitin oireita. Se tukee ihon kemiallista tasapainoa. Sillä on myös ihoa pehmentävä ja kosteuttava vaikutus ehkäisten ryppyjä ja ihon veltostumista. Se edistää ihon hyvinvointia ja ehkäisee maksaläiskiä. Kookosöljyn luonnollinen E-vitamiini imeytyy tutkitusti hyvin. (Sisäisesti käytettynä kookosöljy nopeuttaa aineenvaihduntaa!)”

1 kommentti

  1. Heidi 17/04/2010

    Keskustelua erilaisista öljyistä ihonhoidossa:

    http://keskustelu.plaza.fi/ellit/muoti-ja-kauneus/sensuelli/1829832/oljyt-ihonhoidossa-muiden-kokemuksia/


Comments are closed.