IhPun loppu

Tulin äsken kotiin viimeisen Ihmisten Puolue -sarjan kuvauspäivän jälkeen ja nyt on mukava kokonaisvaltainen väsymystila päällä… :)

Normaaliin tapaan olin seitsemältä aamulla Pasilassa, valitsin näyttelijöille vaatteet ja levitin maskikamat pöydälle. Klo 7:30 tuli Kaija maskiin ja 8-maissa saapui Mari. Kun naiset olivat valmiit, laitoin miehille kevyet pohjat ja 9 jälkeen ohjaaja/käsikirjoittaja saapui ja kävi näyttelijöiden kanssa läpi käsikirjoituksen, jota hän on työstänyt edelliseen iltaan saakka.

Koska näyttelijät ovat loistavia, läpiluku riittää ja kohtaukset kuvataan pätkä kerralla ja niin monta kertaa kun tarvitaan, kunnes ohjaaja on tyytyväinen tulokseen.


Päivään mahtuu toki myös paljon tällaista ;)

Rutiinit ovat välillä niin mukavia, näissä kuvauksissa homma vaan sujuu ja kaikki viihtyy. Päivän lopuksi saimme ihanat luksuskakkukahvit, ja kun näyttelijät olivat vaihtaneet vaatteet ja lähteneet, pakkasin loput tavaroista jotka kaikki vietiin Filmiteollisuuteen säilöön. Siellä järjestin talon maski- yms kamat sekä vaatteet siististi rekkiin ja pääsin viideltä lähtemään kotiin.

Usein tuotantojen jälkeen vaatteet laitetaan työryhmän kesken myyntiin, sen jälkeen kun näyttelijät ovat lunastaneet suosikkiasunsa. Osaa saatetaan säästää tuotantoyhtiön puvustossa tulevia projekteja varten, varsinkin sellaiset vaatekappaleet, joita ei olla käytetty tai perustavaraa, jota ei voi tunnistaa. Tarkoitus ei siis ole, että samoja vaatteita voisi bongata eri sarjoissa. :)

Pukusuunnittelija saa päättää mitkä pidetään ja mitkä myydään. Tosin optio on ilmeisesti olemassa, että IhPua vielä kuvataan jossain vaiheessa, joten kaikista vaatteista ei vielä hankkiuduta eroon. Pidän peukkuja, että jatketaan, koska sarja on mielestäni aivan ihana. Sekä tehdä, että nähdä!

Viimeiset kolme kertaa meillä on ollut vieraana Pancho, joka on tuttu kaikille, jotka ovat joskus katsoneet “Kenraali Pancho ja pojat” -sarjaa. Kameran käydessä Pancho viihtyi Hissun jalkojen juuressa, pöydän alla. Ihana tyyppi – tänään tuli rapsutettua häntä sen verran, että piti napata allergialääke… :)


Ei näin suloista nassua voi vastustaa!