Juhlameikki / pienet silmät

Sain kaverilta kysymyksen, johon yritän vastailla tässä. Jos vaikka joku muukin hyötyisi samalla. :)

“Miun pitäs väsätä itelleni juhlameikki ens lauantaina ku on omat valmistujaisjuhlat ja kaikki vinkit otetaan vastaan miten saan pysyvän pohjan, millasta poskipunaa ja luomiväriä kannattaa laittaa ku on viininpunane mekko ja punane tukka? :)

Silmät on miun ongelma, ku haluisin laittaa paljo tummaa mut ne on niiiiiiiiiiiiiiiiiin pienet :D Eli nätti, vahva meikki mut isot silmät? Irtoripsiä ajattelin koittaa, mut uskallanko ensimmäist kertaa ikinä laittaa sillo lauantaina ku joillaki ne kuulemma vuodattaa silmiä ja kutittaa, ja miul on viel aika herkät silmät?”


Ensinnäkin (kaikille) – pidä ulkonäöstäsi sellaisena kun se on; tuo esille hyvät puolet ja pidä ainutlaatuisen kauniista naamastas. :) Siinä menee turhaan itseluottamus jos harmittelee jotain tiettyjä piirteitä. Esim pienet silmät eivät ole mikään huono asia ja niistä saa vaikka kuinka kauniit!

Kun luomet ovat pienet, niihin kannattaa levittää valeaa väriä, siinä voi olla vaikka vähän hohdetta. Tummempaa fiilistä saa kuitenkin kun tekee luomivakovarjostuksen tummemmalla sävyllä . Kun mekko ja tukka on punaiset, ei ehkä kannata kovin paljon värejä sekoittaa mukaan, ettei tule liian vauhdikas look, eli jokin luonnollinen (ei liian tumma) sävy, esim harmaa tai ruskea vois toimia varjona, ja mieluiten suht. mattavärejä.

Häivytys on tärkeä – sulla on kivasti tilaa kulmakarvojen alla, joten häivytä kauniisti ylöspäin, kuitenkin niin, että jää tilaa kulmakarvojen alle. Ulkonurkan voi myös “jättää auki”, eli ei tarvitse viedä tummempaa väriä ripsirajaan kiinni. Se pitää myös silmän suuremman näköisenä.

Silmien ulkonurkkaan voi tehdä ohuen rajauksen ihan kiinni ripsirajaan, lähinnä niin, että ripset näyttävät tuuheammilta. Silmän alapuolelle ei kannata laittaa näkyvää rajausta, vaan kevyesti rajata luomivärillä (vaikka samalla värillä kuin millä teet luomivako-
varjostuksen). Silmien sisäreunoille kannattaa laittaa vaaleaa kynää, se suurentaa vähän silmiä, ja sisänurkkaan vaalealla luomivärillä “valopilkku” joka kirkastaa katsetta ihanasti.

Irtoripsiä en välttämättä suosittele jos ei ole tottunut. Ainakaan kokonaisia, ne on niin hankala laittaa itselleen ja uusina ne on vaikea saada pysymään kiinni. Yksittäisiä ripsiä tai ripsitupsuja on helpompi laittaa, niitä voisit mahd. kokeilla? Mutta sekin, että taivuttaa ripset kunnolla ja levittää pari-kolme kerrosta ripsaria (ei niin, että tulee kökköjä, ne voi harjata läpi välillä kuivalla harjalla) avaa kivasti katseen. Alaripsiin vain kevysti mascaraa.

Kaunis pohja tehdään huolella. En tiedä mitä tuotteita sulla on, mutta hyvän, tasaisen pohjan saa kyllä melkein millä tuotteilla vaan kun jaksaa nähdä vaivaa. Meikkipohja levitetään tasaisesti, ja tarpeeksi peittävästi. Värivirheet (punaiset alueet, näpyt ja tummat silmänaluset) peitetään kunnolla ja valovoidetta voi laittaa silmien alle, poskipäihin ja nenänpieliin. Lopuksi kevyt puuterointi.

Poskipunaa pehmeästi poskille, häivytys kohti ohimoita. Kevyt roosa tai persikka on aika varma valinta, poskipunassa voi olla vähän kiiltoa, itse pidän enemmän siitä, että pohjan lopputulos on aavistus hohtava kun kuivasta mattaversiosta, mutta tämä on makuasia.

Huulia voisit kans korostaa, sulla on kivat huulet. Ei liian tumma väri, mutta vähän sävyä siinä voisi olla… Kiilto on helppo, jos ei viihdy huulipunassa.

Leikin vähän kuvankäsittelyohjelmalla, jotta saisin tehtyä jonkinlaisen pointin. :) Eli tämäntyyppiseen efektiin pyrkisin:


Täydellinen, kuulas pohja on tärkein. Varjostus ja mahd. irtoripsiä.

Hauskoja valmistujaisbileitä! =)

2 kommenttia

  1. Jenni 09/07/2010

    Kiitos, kauniin näkösen sait miusta! :D En tiiä mihi ite pystyn, mut katotaa :)


  2. Heidi 09/07/2010

    You can do it! Varaa vaan tarpeeksi aikaa ja ole huippuhuolellinen :)


Comments are closed.