Pakkasniksejä :)

Talvi on täällä, ja sen kyllä huomaa ulkokuvauksissa…

Tulee niin kuuma kun pukee päälleen kerros toisensa jälkeen ennen kun lähtee ulos, ja kun on seissyt paikallaan pari tuntia, rupee pikkuhiljaa toivomaan, että olisi laittanut vielä enemmän vaatetta. Kunnon kerrospukeutuminen, hyvät kengät, hyvät käsineet ja hyvä päähine – näillä pärjää kuitenkin pitkälle. Nyt on kuitenkin “vain” -10 astetta, mielenkiinnolla (=kauhulla;) odotan paukku-
pakkasia joita on ilmeisesti luvattu jo seuraaville viikoille.

Pahinta on näyttelijöillä, joiden roolivaatteet ovat aina huonot suhteessa säähän. Ohuet muovipohjat tekonahkakengissä on pahin mahdollinen kenkävalinta, mutta usein hyvännäköinen ja halpa, jonka takia roolihahmoille ostetaan näitä… Lämpötakit puetaan heille aina kohtausten välillä kun on odotusaikaa, mutta silti ovat umpijäässä jos on paljon ulkokohtauksia. :/

Meikitkin lakkaavat tekemästä yhteistyötä jo melko aikaisessa vaiheessa, ja mielenkiintoista on yrittää levittää jäätynyttä peitevoidetta jäätynein sormin punaisiin nenänpieliin ja korviin.

Aika pitkälle pärjää runsaalla määrällä nenäliinoja, huulirasvalla ja peitevoiteella, joita pidetään mahd. lämpimässä paikassa. Tänään oli parit hassut tarvikkeet mukana pienessä minigrip-pussissa jota säilytin toppatakin taskussa. Melko hyväkuntoisina pysyivät ja kun on tarpeeksi nopea, kädetkään eivät ehdi jäätyä ihan kohmeiseksi fiksauksen aikana. Pienet lämpöpussit joita voi pitää esim hanskojen sisällä on oikein hyvä keksintö!

Huomenna lähden Tukholmassa käymään, ja saattaapi jokunen tällainen tulla juotua hyvässä seurassa! :)

Lämpöistä viikonloppua!