Tee-se-itse “pore strips”

Törmäsin hyvään vinkkiin YouTubessa – halpa keino valmistaa “puhdistuslaastareita” jotka poistavat mustapäitä ihosta. Kaupasta ostettavat laastarit ovat jokseenkin kalliita, eikä niitä tule sen takia kovin usein käytettyä.

Tähän tarvitaan vain ruokalusikallinen maitoa ja ruokalusikallinen liivatejauhetta.

Aineet sekoitetaan keskenään ja lämmitetään 10 sekuntia mikrossa. Tulos on hitaasti valuva massa, joka annetaan hetki jäähtyä ja levitetään sitten puhdistusta kaipaaville alueille. Massaa tulee sen verra, että voi hoitaa vaikka dekoltee-aluetta samalla. Huom! Tätä tavaraa ei kannata levittää kovin kuivalle iholle tai kohtiin, jossa on ihottumaa, koska se kuivuu todella tiukasti kiinni ihoon.

Ensin kannattaa höyryttää kasvot jotta huokoset ovat auki, ja sitten levittää tökötti siveltimellä puhtaalle iholle. Jos siveltimen pesee ennen kun aine on kuivunut, se ei mene pilalle, mutta varmuuden vuoksi kannattaa silti käyttää jotain halvempaa sutia.

Kun massa on täysin kuivunut iholla, kalvo rapsutetaan reunasta auki ja vedetään varovasti irti. Lika huokosista tarttuu kovaan pintaan ja iho tuntuu pehmeältä ja puhtaalta. Tämän jälkeen voi levittää kasvoille hoitavaa seerumia ja kosteusvoidetta.

Tässä sama videolla, jos katselet ohjeita mieluummin kuin luet niitä:

Löysin myös mielenkiintoisia versioita näistä puhdistuslaastareista, kuten video, jossa levitettiin liimaa suoraan iholle. Non-toxic yms tietysti, mutta silti tuntuu jotenkin kivemmalta käyttää maitoa… :)