Luonnonkosmetiikka

Olin äskettäin Natcoksen koulutuksessa ja opin taas hieman lisää luomukosmetiikasta.

Kasvien ja ihmisten solurakenne on hyvin samanlainen, joten iho voi helposti hyödyntää kasvien aktiiviaineita sen aineenvaihduntaprosesseissa. Iho saa kasveista runsaasti vitamiineja, antioksidantteja, kosteuttavia aineita, ikääntymistä hidastavia aineita, ihoa pehmentäviä ja energisoivia aineita.

Luonnkosmetiikassa käytetään 100% aitoja kasviöljyjä ja aktiiviaineita (kasviuutteita), kasviperäisiä emulgaattoreita ja pesutensidejä. Tuotteet ovat eläinystävällisiä; vain tietyt eläinperäiset raaka-aineet käytössä (mehiläispesän tuotteet, villarasva), pakkaukset ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Eläinkokeita ei hyväksytä ollenkaan.

Kun ostaa luomukosmetiikkaa, kannatta valita sertifioituja tuotteita. Sertifikaatit (esim ECOCERT) kieltää mm. synteettiset hajusteet ja säilöntäaineet, mineraaliöljy-
pohjaiset ja petrokemiapohjaiset tuotteet, propylene glycolit ja muut glycolit, sodium laureth sulfate ja muut ethoxylaatit, silikonit ja muut synteettiset aineet, sekä sellaiset raaka-aineet, jotka on saatu eläviä eläimiä vahingoittamalla tai kuolleista eläimistä
.

Mielenkiintoista on, että sekä normikosmetiikassa, että luonnonkosmetiikassa vaikuttavat aineet ovat luonnollisia! Näitä ovat esim. kasvisuutteet, vitamiinit, antioksidantit, hyaluronihappo ja entsyymit.

Normikosmetiikassa muut aineet, eli täyteaineet, ovat keinotekoisia:


Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana

Luonnonkosmetiikassa taas kaikki osat ovat luonnosta kotoisin:


Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana

Suosin luonnollisia tuotteita myös ulkoisesti, mutta kauneus tulee silti pääosin sisältä… :) Eli puhtaasta, luonnollisesta ruoasta ja terveellisistä elintavoista!

Lähde: Mádara ecocosmetics tuote-esittely / Natcos Oy