Show biz

Pääsin taas teatterimaailmaan seikkailemaan, kun Svenska Teaternista pyydettiin tekemään tuurauksia Cabaret ja Kung Oidipus -näytöksiin. :)

Cabaret on hieno musikaali, näin sen juuri ennen kun se tuli ensi-iltaan, ja pidin siitä kovasti. Upeita tanssi-
numeroita, vapautunut meininki ja hyvä stoori, joka on saanut yleisöltä paljon kiitosta.

Tänään olin tutustumassa maskihuoneen tehtäviin. Mahtava meno; paljon inspiroivia ihmisiä, upeita tanssijoita ja hyvää fiilistä (vähintään) kolmella kielellä. Osa näyttelijöistä ja tanssijoista ovat äidinkieleltään suomen- tai englanninkielisiä, jotkut riikinruotsalaisia. Oikein kivasti sujui kommunikaatio milloin milläkin kielellä. :)

Puku- ja peruukkivaihtoja oli jokunen, meikkivaihtoja vähemmän. Sen verran näytöksessä on kuitenkin esiintyjiä, että paikalla on aina kolme maskeeraajaa. Onneksi, jos seuraavan kerran en saa muistiinpanoistani selvää mitä pitää tehdä missäkin järjestyksessä. ;)

Kung Oidipus on mielenkiintoinen esitys pienellä näyttämöllä (Erottajankatu 5). Olin viikonloppuna opettelemassa mitä näyttelijöille tehdään. Hyvin omatoimisia ovat, mutta hieman pitää maskeissa ja tukassa auttaa. Yhden näyttelijät tukka värjätään kokonaan valkoiseksi, ja toiselle tehdään upea irokeesi. Kovalla tupeerauksella ja lakalla saa tummat, olkapäille ylettyvät hiukset pystyyn, ja sen jälkeen värjätään päät kahdella eri oranssin sävyillä. Tulessa on! :)

Pressikuvan meikit eivät pidä ollenkaan enää paikkansa. Usein taitaa käydä niin, että kuvat otetaan niin hyvissä ajoin, että kaikki ehtii muuttua ennen kun näytös on valmis ja tulee ensi-iltaan.