Ole kaunis!

Törmäsin tällaiseen artikkeliin: Rumat jäävät kotiäideiksi, luin sen ja teki mieli kommentoida hieman…

Ihmetyttää tällaiset kirjoitukset, jossa leimataan tiettyjä ihmisryhmiä heppoisin perustein. Ihmisen arvoa ei voi määritellä, se on aina liian suuri moiseen. Sanotaanko näin – toki voi alistua olemassaoleviin muotteihin, mutta mieluummin todistaa ne vääriksi omalla esimerkillään! :)

”Ei ole sattumaa, että George Clooneya pidetään yhtenä maailman komeimmista miehistä. Useimmilla meistä on hyvin samansuuntaisia käsityksiä ja vaatimuksia siitä, minkälaisia piirteitä kauniissa ihmisissä on oltava. Kaikki ihmiset eivät ole kauniita” selittää amerikkalainen professori Daniel S. Hamermesh.

George Clooney on varmastikin komea mies, mutta kiinnostavampaa on, minkälainen persoona hän on. Olen itse saanut hänestä sen kuvan, että hän on hauska, fiksu ja ottaa ihmiset ympärillään huomioon. Nämä seikat luultavasti ovat enemmänkin niitä, minkä takia hänestä pidetään kaikkialla maailmassa. Hieno mies.

Joka puolella löytyy ihmisiä, joilla on (tai ei) perinteisen kauniita/komeita piirteitä, mutta se ei riitä siihen, että heidät erottaisi massasta mitenkään. Siihen vaaditaan karismaa, hehkua, intoa, iloa… Mikään ei kiinnitä huomiota ihmiseen kuin se, että hän säteilee hyvää oloa, itse-
varmuutta, positiivisuutta ja persoonallista asennetta.

”Kauneuden eteen ei voi tehdä oikeastaan mitään. Sen takia siitä ei oikeastaan kannattaisi kantaa minkäänlaista huolta”, väittää professori.

Olen tästä eri mieltä. :) No, huolta ei varsinaisesti kannata kantaa, se on yleensäkin aina turhaa. Mutta kauneuden eteen voi kyllä tehdä paljonkin, lähtien siitä, että pitää itsestään ja arvostaa omaa ainutlaatuisuuttaan.

Aito kauneus, kuten onnellisuuskin, tulee sisältäpäin. Ihminen, joka on onnellinen ja viihtyy omana itsenään, on kiinnostava, ja kiinnostava ihminen kaunistuu valtavasti kanssaihmistensä silmissä. Onnellisella ihmisellä on varaa jakaa itsestään muille ihmisille, esim huomiota ja positiivista energiaa. Nämä huomataan kyllä! Kun joku saa sinut hymyilemään, hän näyttää heti paljon paremmalta, kuten sinäkin! :)

Ihminen, joka pitää itsestään, pitää myös huolta itsestään, sekä sisäisesti, että ulkoisesti, jolloin myös helpommin näyttää terveeltä. Terveys ja onnellisuus = kauneus. Kun olet terve, näytät raikkaalta (vertaa siihen miltä näytät kipeenä;) ja kun olet onnellinen, säteilet!

Nauti elämästä, kauneus saapuu itsestään! :)

2 kommenttia

  1. johku 23/05/2011

    kyllä! hyvin sanottu eli kirjoitettu.


  2. Heidi 02/06/2011

    :) Thanx Johku!


Comments are closed.