Meikki silmänympärysiholla

Sain sähköpostiin tällaisen kysymyksen:

Saako meikkivoidetta/puuteria käyttää silmän-
ympärysiholla, vai aiheuttaako se esim. ryppyjä tai rasittaa ihoa? Ongelmana on se, että ihoni on vaalea ja silmänaluset tummat, niin aina jää ikävä vaalea raja meikkivoiteen levittämisen jälkeen silmänympärys-
iholle.

Tummien silmänalusien peittämiseen löytyy vaikka kuinka paljon tuotteita, joten ei se ihan kiellettyä voi olla. :)


Se mikä lähinnä rasittaa ihoa on kun jätetään meikit pesemättä kun mennään nukkumaan (iho yrittää hengittää ja korjata itseään yöllä) tai jos meikkejä hangataan liian rajusti pois. Kun pestään iho hellävaraisesti ja huolellisesti se pysyy kauniina pitkään.

Iho silmien ympärillä on ohutta ja herkkää, joten kovin paksuja peiteaineita ei kannata siihen laittaakaan. Itse suosin kevyttä, persikkaan/oranssiin vivahtavaa (eli sinisyyttä neutralisoivaa) peiteväriä ensin, ja sen päälle aavistus valovoidetta.

Jos väri on oikein tumma, voi puuterin sijaan viimeistellä kirkastavalla, puuterimaisella värillä. Itse käytän usein bareMinerals Well-Rested for Eyes tai Joe Blascon Orange Protouch. Puuteria kannattaa joka tapauksessa käyttää silmien alla mahd. vähän, ettei iho näytä kuivalta, ja silmänympärysiho kannattaa pitää hyvin hoidettuna. Jos on taipumusta kuivuuteen kannattaa satsata hyvään silmänympärysvoiteeseen.

Joillakin juuri mikään aine ei meinaa pysyä “liikkumatta” silmien alla, jolloin voi kokeilla mineraalipeiteaineita, jotka eivät kuivata, mutta pysyvät paremmin paikoillaan kuin nestemäiset/rasvavärit. Näissä on paljon pigmenttiä, joten värin pitää olla juuri oikea ihonsävyyn nähden, ja ainetta pitää levittää varovaisen säästeliäästi.

Eikä tummista silmänalusista tai rypyistä kannata ottaa liikaa stressiä – meille kaikille tulee niitä jossain määrin, ja jopa pikkuvauvoilla on silmärypyt! ;)

Oi, meinasin unohtaa vastata varsinaiseen kysymykseen! Toki meikkivoidettakin “saa” laittaa silmien alle, mutta se ei yleensä riitä peittämään tummia silmänalusia, eikä se pysy siinä niin hyvin kun hieman napakampi peitevoide.