Wolfe-veljesten 3D workshop

Innokkaat jenkkiveljekset Nick ja Brian tulivat ensimmäistä kertaa pohjoismaihin, ja toivat mukanaan sellaisen annoksen iloa ja osaamista, että oksat pois! :)


Koulutustila Helpan liikuntasalissa

Kaikki osallistujat saivat oman harjoituspään, ja aloitettiin sivellintekniikalla ja yksinkertaisilla viivoilla ja koukeroilla. Harjoitussivellin oli tuttu akvarellimaalausajoilta, eli pyöreä sivellin jolla saa tehtyä sekä ohutta, että paksua viivaa riippuen siitä, miten paljon sivellinta painaa ja missä kulmassa se on alustaan nähden.


Nick Wolfe näyttää mallia

Seuraavaksi siiryttiin maalaamaan ihmisen luustoa, ja kaksoset selittivät askel askeleelta miten kasvojen luut piirtyvät, ja sen jälkeen teimme valoja, varjoja ja kerros kerrokselta kolmiuloitteisuus korostuu maalauksessa.


Hieman erilainen Hamlet :)

Toiselle puolelle saimme vapaammat kädet tehdä “ilkeän naaman”. Samoilla ohjeilla saa hyvin erinäköistä jälkeä aikaiseksi. Taiteilijoiden erilaiset kädenjäljet näkyvät hienon persoonallisina tässä “luokkakuvassa”. :)

Saimme myös nähdä upeita demoja molemmilta veljeksiltä. Brian teki ihanan flamingon kollegan kasvoille, ja tässä Nick näyttää miten toispuoleinen monsteri syntyy käden käänteessä. Se on helppoa kun on maalannut koko elämänsä. :)


Ensin pohjavärit – puolet kasvoista pinkillä ja puolet oranssilla


Sitten valot ja varjot, sienitekniikalla vielä…


…ja viimeistely siveltimellä, yksityiskohdat ja tarkat viivat

Valmista on! Kollegan kauniit kasvot täysin tunnistamattomat…

Nick ja Brian ovat myös tehneet kirjoja, joissa löytyy ohjeita siihen, miten saadaan aikaiseksi erilaisia kasvo- ja vartalomaalauksia. He yllättyivät itse, kun löysivät täällä oman kirjansa “Hauskat ja hurjat kasvomaalaukset” käännettynä suomeksi. ;)