Syyspuhdistus

En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään Terveys-otsikon alle… Ei ole sinänsä ollut syytäkään, kun olen itse elänyt vähän miten sattuu. Ja sen kyllä huomaa. ;)

Nyt bongasin Iltalehden nettisivuilta jutun erilaisista karppausmenetelmistä ja yritän saada pääni kääntymään terveellisempään suuntaan. Viime aikoina on kulunut paljon noita kahta viimeistä ruoka-ainetta, on aika siirtää huomio neljään ensimmäiseen ruutuun:

Varsinkin kuvauspäivinä tulee usein vedettyä pelkkää leipää ja kahvia, kun ei ehdi syödä kunnolla, sen verran on porukkaa maskissa. Huomenna on taas tiedossa hurjan aikainen herätys ja pitkä päivä. Eli paljon kahvia ja leipää, jos en keksi muuta.. usein kahviloissa yms myydään pelkkää sämpylää ja pullaa, jolloin hyvät proteiinit jää puuttumaan.

En sinänsä usko, että “karppaus” on ainoa oikea tapa, vaikka usein auttaa kyllä jaksamista kun vähentää hiilihydraatteja. Normi-ihminen saa niitä aivan liikaa ja väärässä muodossa!

Kävin pitkästä aikaa tänään uimassa meressä, samaan aikaan kun aurinko laski… oli käsittämättömän kaunista, toisella puolella punertava taivas ja meri, toisella puolella samettisen sininen taivas ja täysikuu. Ainoa asia, mikä harmitti oli etten ottanut kameraa mukaan…

Hehkuva iho ja kaunis puna joka tulee poskiin, kun reippailee ulkona viileässä ilmassa on juuri se look, johon pyrin meikeilläkin! :)

Suosittelen todellakin liikkumaan ulkona niin paljon kuin mahdollista! Se se vasta terveellistä onkin. Kuulin jostain, että syy siihen, että sairastumme helpommin kylminä vuodenaikoina johtuu siitä, että oleskellaan niin paljon sisätiloissa, eikä alhaisesta lämpötilasta, kuten monet luulevat. Toppapuvut hankintaan ja ulos kävelemään luontoon. Vaikka ei jaksaisi lähteä, tai varsinkin kun ei jaksaisi lähteä – silloin pää ja kroppa tarvitsee kaikkein eniten sitä piristystä!