Helppoa ruokaa

Kirjoitin aikaisemmin syyspuhdistuksesta ja karppaus-
henkisestä ruokavaliosta. Oma, terveellinen versio ruokaympyrästä näyttääkin tältä:

Tuossa ei näytä olevan esim pähkinöitä, jotka ovat loistava lisä ruokavalioon. Karkkikulhon tilalle pöydälle erilaisia pähkinöitä!

Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja, mm. jotta aivot pysyvät kunnossa, mutta normi-ihminen saa aivan varmasti tarpeellisen määrän kun syö vihanneksia, hedelmiä ja marjoja (tai mehua). Myös esim kvinoa ja bulgur ovat varmasti hyviä vaihtoehtoja. Jos liikkuu paljon voi urheilun jälkeen syödä hieman enemmän hiilihydraatteja, jotta lihakset palautuvat, ja proteiinia, jotta kasvavat. :)

Kävin äsken sählyssä, joten nyt on ihan pakko syödä vähän suklaarusinoita… ;) Ensin lämmintä ruokaa, toki.

Olen ehkä maailman laiskin kokki, tällä hetkellä olen kehittänyt itselleni tällaisen perussetin:

Paistan lihaa, ja lisään siihen esim Go Greenin käyttö-
valmista salsaa sekä jotain pakastevihanneksia ja annan kiehua pannulla kunnes vihannekset ovat lämpimät. Mahtavaa kun löytyy kaikenlaisia pakastettuja vihannes- ja wokkisekoituksia! Helppoa ja nopeaa.

P.S. Muista C- ja D-vitamiinit sekä kalaöljy talveksi! Ja muista juoda tarpeeksi vettä vaikka ei ole kuuma. :)

4 kommenttia

 1. jenni 23/11/2011

  1. ohje: Kaikkea pitäis välttää missä lukee kevyt :) No, kukin tulkitsee tavallaan mut ite ainaki vähä välttelen. Ootko muuten vertaillu kevyt jauhelijan ja normaalin proteiinipitosuuksia? Oot kyllä outo jos pystyt kokonaan olee ilman hiilareita, mie nii rakastan leipää ja perunaa :) Mut hyvä jos toimii siulla. Syöt kai myös tuoreita vihanneksia? :)


 2. Heidi 24/11/2011

  Joo, kaikkia “light”-tuotteita kannattaa kyl välttää, niissä on hurjasti lisäaineita ja outouksia. Hädin tuskin voi edes ruoaksi enää kutsua…

  Olen joskus ollut yli puoli vuotta ilman hiilareita, joten teoriassa pystyisin nytkin, mutta jännästi suklaa vetävät puoleensa syyspimeydessä. ;) Onneksi ei tartte olla fanaattinen, kunhan nyt jotenkuten kohtelee kehoaan hyvin. Because you’re worth it. :)


 3. Heidi 24/11/2011

  Ainiin, en tajunnut heti, että viittasit siihen lihaan. Se ei ole mielestäni sama asia kuin light-tuote, koska jauheliha ei sisällä muita aineita kuin lihaa. Siihen ei ole lisättyä makeutusaineta tms :) Se, miten paljon jauhelihassa on rasvaa vaikuttaa enemmän siihen, mitä sillä kannattaa tehdä. Joihinkin ruokiin on parempi, että siinä on enemmän rasvaa. Itse en tykkää paistaa sitä jos se lilluu rasvassa…


 4. […] heidimakeup.com window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "241381389251846", xfbml: true}); […]


Comments are closed.