Kestävyyskysymys

Sain kysymyksen meikin kestävyydestä:

Miten saa meikin (varsinki pohjan) kestämään?
Tuntuu et vaikka ei koskis ihoon meikin laittamisen jälkee ni se on iha suttune parin tunnin päästä ja puuterointi ei auta.

Hyvin hoidettu iho on kauniin meikin perusedellytys. Kun iho on tasapainossa, meikkiä tarvitsee vähemmän ja se pysyy paremmin (paksu kerros liikkuu ja kerääntyy ilmejuontesiin).

    Jos iho on kuiva, kevyt kuorinta tasaisin väliajoin on tärkeää, jotta hilseilevä pinta saadaan sileäksi. Sekä tietysti kunnon kosteutus, ja kosteusnaamio aina kun siltä tuntuu. Jos iho on rasvainen, puhdistavat naamiot auttavat ja kirkastavat, kosteusvoiteen taas kannattaa olla kevyempi.

    Iho on ystävä, ja siihen kannattaa tutustua hyvin. :) Kuten ystävätkin, kaikkien ihot ovat erilaisia ja eri tuotteet toimivat eri tavalla. Ei ole siis olemassakan sellaista maagista voidetta, tms, joka varmasti tekisi jokaisen ihon täydelliseksi. Suurempi vaikutus on kuitenkin sillä, mitä syömme ja miten elämme.

    Jos naama on aamuisin hyvin rasvainen, voi kokeilla jättää yövoiteet kokonaan pois ja antaa ihon hengittää. Jos taas iho vaan hilseilee, kokeile runsaampia voiteita kunnes se on tyyvytäinen. Nykyään löytyy kaikenmaailman iho-öljyjä ja etanavoidetta (joka on auttanut monien tuttujen ongelmaihoa) jotka pelastavat kuivan ihon talvella.

Meikkivoide kannattaa levittää vasta kun kosteusvoide on täysin imeytynyt. Jos iho ei ole kuiva, meikki jää pinnalle liukumaan. Pohjustustuotetta (primer) kannattaa ehdottomasti käyttää! Se tasoittaa ihoa ja pitää meikin kauniina kauan.

Ihon tai voiteiden rasvat saattavat myös hapettaa meikki-
voidetta, jolloin sen väri muuttuu tummemmaksi kun se on ollut hetken iholla. Meikkivoiteita kannattaa testata ennen kun ostaa, jotta väri varmasti on oikea, ja se ei muutu päivän aikana. Koostumus kannattaa myös valita oman ihon mukaan, mousse tai öljytön tuote rasvaiselle iholle, kevyt ja kosteuttava voide kuivalle iholle. Peitevoidetta paikallisesti.

Mineraalimeikkikin voi olla vaihtoehto, se pysyy hyvin paikoillaan koska ei ole voidemainen. Se ei tosin ole kovin peittävä ja saattaa hyvin kuivalla iholla olla liian kuiva.

Itse suosin mahdollisimman kevyttä pohjaa – kun peität vain sen, mikä tarvitsee peittoa, iho näyttää vielä iholta, eli kauniilta. Jos on suht. tasainen iho, miksi ihmeessä pistää se tukkoon paksulla kerroksella meikkiä? Kaikilla on hieman punertavat nenänpielet ja tummat silmänaluset, eli tämä alue kannattaa tasoitta, mutta “don’t fix it if it isn’t broken”. :)

Muista, että iho näkyy muuallakin kun kasvoissa, eli kaulan ja kaiken muunkin ihon pitää olla samaa sävyä! Kaikki värit ovat kauniita, suosi omaasi. :)

Jos iho on ihan mahdottoman “suttunen” ja tuntuu, että mikään ei auta, kannattaa käydä kosmetologilla. Siellä saadaan tehtyä syvempi puhdistus/kosteutus kun mihin itse pystyy kotikonstein. Ihon ominaisuudet muuttuvat lämpötilavaihteluiden mukaan, joten parhaat ajankohdat käydä kosmetologilla on keväällä ja syksyllä kun ilma selkeesti muuttuu kylmemmäksi tai lämpimämmäksi.