Yle ja lopputekstit

Yle on koko ajan tiukentanut linjaansa siitä, keiden tekijöiden nimet ovat lopputeksteissä. Maskeeraajien nimet ovat jo jonkin aikaa loistaneet poissaolollaan.

Aika tylyltä tuntuu, varsinkin kun freelancerina on aina riippuvainen siitä, että alan ihmiset tietävät kuka on ja mitä tekee. Mistä muuten saisi kontakteja ja töitä?

Maailmanlaajuinen The Internet Movie Database, jota käytetään aktiivisesti varsinkin ulkomailla kun tsekataan mitä kukakin on tehnyt, ei myöskään päivity jos nimi ei ole lopputeksteissä.

Itse katson aina kiinnostuneena, että näkyykö tuttuja nimiä, ja maskeeraajan nimen varsinkin katson aina. Nyt se on vaikeaa, kun maskeeraaja-nimike on poistettu Ylen tuotannoista. Ihan kun ihmiset tulisivat suoraan omissa meikeissä ajankohtais- ja keskusteluohjelmiin… ;)

Ihmeteltiin paitsi yhdistyksen kesken, myös ystävien kanssa tätä touhua. Keneltä se on pois, jos tekijöiden nimet lukevat lopputeksteissä? Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään hervoton lista, monet ohjelmat pyörivät hyvin pienen tiimin voimin. Kunnia heille, jolle kunnia kuuluu. Kaikille, ei vaan joillekin harvoille valituille.

Tekijöiden mainitseminen koskee toki myös lehtien printtikuvia, näytösten ohjelmalehtisiä ja lehtien arvosteluja!

1 kommentti

  1. Ville 16/02/2012

    Mitäs jos ryhdyttäis vaan yksinkertaisesti lakkoon? =D


Comments are closed.