Kauneus tulee sisältä. Oikeasti.

Löysin kirpparilta kivan kirjan nimeltä “Luulotieteen kandidaatti” (Kreetta Onkelin kolumneja) jossa on paljon hyviä ajatuksia. Kuten, että muoti-sanasta puuttuu kirjain.

“Muoti-sanasta puuttuu t-kirjain. Oikea sana muodille on muotti. Muodissa on kyse mahtumisesta muottiin. Jos muoti-sanan paikalla käytettäisiin muotti-sanaa, muotti kumoaisi itsensä. Sillä kuka ihminen haluaisi seurata muottia. Olla muotin mukainen.”

Niin totta. Omaperäiset, persoonalliset ratkaisut ovat aina mielenkiintoisempia kuin se, että kadulla kaikki vastaan-
tulevat näyttävät ihan samanlaisilta. Jotkut istuvat toki muottiin paremmin kuin toiset, mutta ihmiset, jotka tuovat persoonallisuutensa esille, uskaltava seurata vaistoaan ja omia esteettisiä mieltymyksiään ovat aitoja ja ihania. :)


“Ulkonäkökeskeinen kulttuuri on niin vahva,
että tytöt uskovat hallitsevansa elämäänsä,
jos vain ovat tietynnäköisiä.”

Myös pienuuden ihannointi saa kyytiä. Lapsena opetetaan syömään lautanen tyhjäksi, on sitten nälkä tai ei, ja silti ostetaan liian pieniä ja huonosti istuvia vaatteita, koska suuria kokoja paheksutaan ja hävetään.

“Liian pienissä vaatteissa laihakin
tuntee itsensä lihavaksi.”

Uskomattoman kovassa istuu se luulo, että vaatteiden ja kenkien pitäisi olla mahdollisimman pieniä. Ryhti paranee ja hymy levenee kun ei osta liian pieniä kenkiä, ja kun lakkaa tunkemasta itseään liian tiukkoihin housuihin niin samalla häviää myös vyötärön makkarat! Koko, kuten ikä, on vain numero joka ei oikeastaan merkitse juuri mitään.

Vielä yksi asia, valokuvista – se, miltä näytät valokuvissa, ei ole totuus! Siskoni on sitä mieltä, ettei onnistu ikinä kuvissa, jolloin hän on tietysti oikeassa, koska siitä tulee itsensä toteuttava ennuste. Oudot hymyt ovat valokuvissa hänen erikoisuutensa, ja hän ei todellakaan näytä luonnossa samalta, vaan hän on kaunis ja eloisa.

Kamera sitäpaitsi litistää kasvoja sekä vääristää mittasuhteita ja värejä. Karu salamavalo korostaa punakkuutta ja tuo kiiltoa esille.

Ylemmässä kuvassa näkee, miltä usein näyttää kovassa salamavalossa (punertavat, kiiltävät kasvot)…

…ja alemmassa kuvassa todellisuus: miltä meistä tuntui ja miltä näytimme livenä. Käsittelemätön valokuva siis valehtelee. ;)

Ihminen on parhaimmillaan livenä ja aitona, omana itsenään. Ihanaa naistenpäivää kaikille ihanaisille!