Ben Nye korjaa ongelmat

Eilen olimme yhdistyksen kanssa Riitta Vaaran järjestämässä koulutuksessa, jossa käytiin läpi erilaisten ihosairauksien, tatuointien yms peittämistä.

Riitta järjesti meille haasteita tekemällä yhdelle meistä kunnon punaiset kasvot ja mustelmat silmiin, joita sitten neutralisoitiin ja peitettiin. Lisähaasteena se, että malli oli tällä kertaa mies, jolloin meikkiä ei kannata laittaa paljon tai näkyvästi.

Miehet käyttävätkin Riitan mukaan usein punaisuuden neutralisoijaa pelkästään, ei pohjaa, kun haluavat kevyesti tasoitta kasvojensa väriä.


“Mikä näistä oli paras sävy tähän kohtaan?”

Lisäksi meillä oli mallina kaunis nainen, jolla oli atooppinen iho. Se oli hyvässä kunnossa joten ei kovin haasteellinen, mutta saimme paljon tietoa siitä, miltä meikkaus tuntuu kun iho on huonossa kunnossa ja minkälainen meikki toimii silloin parhaiten.

Tatuointeja ei peitetä ihan tuosta noin vaan, värioppi pitää olla hallinnassa, ja sen jälkeen lähdetään neutralisoimaan värisävyjä, sitten neutralisoidaan neutralisoijaa kunnes saadaan aikaiseksi oikea sävy ihoon nähden. Tämän jälkeen pitää vielä saada liian tasainen, peitetty kohta sulautumaa muuhun ihoon, joka ei ikinä ole täysin yksivärien… :)

Lyhyesti sanottuna – se on käsityötä, jossa pikkuihiljaa värejä yhdistelemällä saa tummankin tatskan häipymään ihoon. Ei ole yhtä takuuvarmaa peiteainetta, koska kaikki tatskat ovat erilaisia ja erivärisiä, ihonsävyistä puhumattakaan!