Vaihtoehtoisia kulmakarvoja

Luonnollisuus-sanaa taidetaan korostaa ainaa kun puhutaan kauneudesta, mutta usein on kyllä niin, että se mikä “istuu” kasvoihin on kivemman näköistä kun se, joka pomppaa sieltä erillisenä osana.

Omat kulmat eivät ole täydelliset, eikä niiden tarvitsekaan olla, mutta käytän omaa (vanhaa) kuvaa tässä esimerkkinä, koska minulla on mallin lupa siihen. ;)

Peruskolmio auttaa jos on epävarma, mistä lähteä nyppimään kulmansa.


Kulmakarvoja ei oikeastaan huomaa, kun ne ovat luonnolliset, mutta kulmat antavat kuitenkin paljon ryhtiä kasvoille, jos vertaa siihen, miltä näyttää kun ne otetaan kokonaan pois! Tämäkin look saattaa toki sopia jollekin.

Tätä näkee välillä (alla hieman liioiteltuna:), että kulmat ovat nypitty liian kauas toisistaan. Se tekee ilmeestä hieman huolestuneen ja hämmästyneen, sekä leventää optisesti nenää. Näin käy helposti, jos luulee, ettei kulmakarvojen alussa kuulu näkyä ollenkaan ihoa läpi. Se on kuitenkin luonnollinen ja pehmeä aloitus kulmakarvalle, liian selkeä reuna tekee kovannäköiseksi.

Tämä taas on erikoinen ratkaisu, jota näkee myös jonkin verran, että kulmat ovat alussa pyöreät ja sitten todella kapeat loppumatkan. On ehkä yritetty päästä viiskytluvun pisaranmallisen kulman tunnelmaan, mutta silmälle on imartelevampaa jos kulman alaraja on jokseenkin suora, eikä painu alaspäin silmän sisänurkasta.

Hyvin kapet kulmat ovat joidenkin mieleen, itse en oikein pidä niistä. Vanhentavat turhaan ja ovat oudon keinotekoisen näköiset. Varsinkin näin huonosti askarreltuna kuvankäsittelyssä. ;)

Tällaisetkin kulmat ovat tulleet vastaan kaupungilla. Tässä tilanteessa ei varmastikaan ole mitään yritystä saada aikaiseksi luonnollisuutta, vaan kulmat ovat piirretty vahvalla kädellä ja näyttävät piirretyn (pahan) hahmon kestoärtyneisyydeltä.

Kaikki on sallittua, kuten aina meikkauksessa, mutta tieto on valtaa. Kovat, piirretyt kulmakarvat antavat kovan vaikutelman, pehmeät kulmat jossa näkyy luonnollinen karva ja muoto taas antavat lempeämmän vaikutelman.

Mihin pyrit? :)