Studiokuvauskurssi

Tänään yhdistys oli järjestänyt jäsenilleen studiokuvaus-
kurssin. Vietimme päivän valokuvaaja Nadi Hammoudan seurassa, ja hän kertoi meille hyödyllistä tietoa valokuvaustekniikasta ja valaistuksesta.

Kävimme läpi asioita, jotka vaikuttavat eniten meikkaajan työhön, kuten valkotasapaino sekä valaistuksen teho ja suunta. Usein meikkaajat kysyvät valokuvaajalta, käyttääkö hän “pehmeää vai kovaa valoa” joka on Nadin mielestä outo kysymys. ;)

Kyseessä on valon teho, ja se miten kaukana valonlähde on mallista. Mitä kauempana lamppu on, sen kovemmat ovat varjot. Erilaisilla valoilla saa myös aikaiseksi pehmeämpää ja kovempaa varjoa.

studiokuvauskurssi1

Varjo kuitenkin tekee kuvan ja luo tunnelmaa. Jos on liikaa valoa tulee litteä lopputulos, esim kova salamavalo usein “syö” meikkiä.

Niin moni asia vaikuttaa kuvaan, joten on tärkeää, että koko tiimi työskentelee yhdessä ja kaikki tietävät minkälaista lopputulosta ollaan hakemassa, jotta kuvista tulee mahdollisimman hyviä.

Jos tiimi koostuu pelkästä kuvaajasta, mallista ja meikkaajasta, on hyvä jos pystyy auttamaan kuvaajaa, esim tarvittaessa heijastamalla valoa mallin kasvoille.