Hei me värjätään

Tällä viikolla syvennettiin värioppiin. Siinä onkin oppimista! Erilaisia värimenetelmiä on, osa menee syvempään hiukseen, osa jää pinnalle, ja miten mitkäkin värit tarttuvat riippuu pitkälti siitä, missä kunnossa hius on.

Sen lisäksi hapetevärien kanssa tulee se ilmiö, että samalla kun väriä imeytyy hiukseen, hiuksen oma pigmentti vaalenee sitä mukaan, miten vahvaa hapetetta käytetään sekoituksessa. Kiinnostavaa kemiaa!

Eli moni asia vaikuttaa, kun värjää hiuksensa, ja täysin varmasti ei voi ennakoida lopputulosta kun asiakas ensimmäisen kerran istahtaa tuoliin. Harva muistaa itse täysin mitä hiuksille on aikaisemmin tehty ja pitkä tukka “muistaa” kaikki saamansa käsittelyt. :)

Näinollen on hyvä kun opiskeluaikana voi testata erilaisia sävyjä ensin vaikka yhdelle suortuvalle, ennen kun asiakas sitoutuu koko pään värjäykseen.

Onneksi monien värien vaikutuksia voi myös peruuttaa ja lopputulosta voi aina muokata. Kaikki sekoitettavat värit, eli hapetevärit, voidaan peruuttaa, ja kun osaa vastavärinsa, epätoivottuja sävyjä voi taittaa pois.

Varoituksen sana loppuun: hius kestää maksimissaan 200 astetta kuumuuttaa tai 2-3 vaalennuskertaa ennen kun sulaa. Eli kannattaa olla hellä jos on tarkoitus säilyttää turkkinsa pitkään. :)