Tyyliä ja muodonmuutosta

Valmistuin maaliskuussa parturi-kampaajaksi, ja yksi näyttökokeista oli tyylitehtävä = “suunnitella ja toteuttaa asiakkaalle tyylikokonaisuus, johon sisältyy leikkaus, värjäys/permanentti, kampaus ja ehostus. Tyylikokonaisuuden suunnitelmassa tulee huomioida asiakkaan kasvonmuoto, väripersoona, tyylipersoona, vartalotyyppi, tilaisuus/tilanne, johon kokonaisuus suunnitellaan, sekä tilaisuuteen/tilanteeseen liittyvä pukeutumisetiketti.”

Tein työn ihanalle puvustajakollegalle, jolla oli pitkät, paksut, auringossa vaalentuneet hiukset joita hän lähinnä piti käytännön syistä kiinni. Suunnittelimme hänelle trendikästä gaalatapahtumaa, ja värjäsin hänelle hiukset kupari-helmiäis-pinkillä värisekoituksella ja tummemmilla juurilla, sekä kerrostin tasapaksuja hiuksia kunnolla, jotta ne olisi helppo pitää jatkossa enemmän auki. Tähän tehtävään kiinnitin ne kuitenkin korkeaan nutturaan, jossa yhdistyi sileä pinta ja krepattu tekstuuri.

Meikissä käytin sekä lämpimiä, että viileitä sävyjä, jotta kokonaisuus olisi raikas, ja imartelisi hiusten eri sävyjä.

Tätä tehtävää oli todella kiva suorittaa – innostuin kun sain ottaa haltuun kokonaisuuden ja tehdä vielä suuremman muutoksen kuin pelkän meikin ja kampauksen. Mielelläni teen tämäntyyppisiä töitä vielä paljon enemmän jatkossa!